אוזני המן מטריפות - ללא גלוטן
אוזני המן של השמחות!
כמה אני אוהבת את חג פורים, החיוכים של הילדים והאוירת חג ואיך אפשר בלי אוזני המן?
הפעם חשבתי על מי שנמצא בתזונה ללא גלוטן ורוצה להנות מאוזן המן.
בהתחלה חיפשתי אופציות קנויות אך הבנתי שאין אופציות שוות במיוחד אז עברתי על מלא מתכונים ויצרתי אחד שהוא פשוט חלומי ומתאים גם למי שיש לו אלרגיות למוצרי חלב/גלוטן והכי חשוב החיוכים של הילדים שלי שאישרו שזה הצליח בענק.
רכיבים:
1 כוס קמח שקדים או שקדים מולבנים שנטחן בעצמנו.
1 כוס קמח שיבולת שועל (אפשר פשוט לטחון שיבול שועל בעצמנו.
חצי כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
3/4 כוס חמאת שקדים
רבע כוס מייפל
מילויים:
לפי הטעם. שימו לב שסוג המילוי ישפיע על הערכים התזונתיים - ראו דוגמאות בהערות למטה.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות, תכנית טורבו ואז מתחילים בהכנה.
מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים ומשטחים את הבצק באמצעות מערוך בין 2 ניירות אפייה.
באמצעות רינג בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולים, ממלאים במילוי שרוצים ויוצרים צורת אוזן המן.
מסדרים על גבי נייר אפייה ומשגרים לתנור עד הזהבה - כ 12-15 דקות.
הערות:
מי שיש לו רגישות לגלוטן חשוב להקפיד על קמח שקדים ושיבולת שועל ללא גלוטן.
בעלי רגישות לחלב שמעוניינים במילוי שוקולדי מומלץ להשתמש ב Nocciolate האיטלקי השווה.
אפשר מילוי נוטלה או מילוי של ממרח תמרים.
כיצד נתייחס?
יצאו לי 53 אוזני המן.
לפי העיגולי בצק בלבד בכמות של 50 יחידות הערך הוא 50 קלוריות ליחידה - לא כולל המילוי, סוג המילוי משפיע על הערך.
במילוי ממרח תמרים כל אוזן המן נתייחס כמנת פחמימה.
במילוי ממרח שוקולד כל יחידה נתייחס כ 2 מנות פחמימה.
